Terugblik op ons educatief programma

Een overweldigend aantal basis- en middelbare scholen zijn betrokken geweest bij deze editie van Beelden op de Berg. Vanaf april tot eind juni hebben leerlingen massaal werkstukjes gemaakt, die in juli en augustus geëxposeerd zijn in de binnenstad van Wageningen en bij ons infopunt in het Belmonte arboretum.

 

Elke woensdag en zondag is er nog t/m 11 september de mogelijkheid een werkstukje te maken bij de beeldententoonstelling in de Doe-tent, midden in het Arboretum. Openingstijden zijn van 13.00-16.00 uur, vanaf 7 jaar.

 

De tentoonstellingen van de leerlingen lopen nog tot eind augustus, dus kom snel kijken!

 


👉 In de BBLTHK zijn ‘vreemde vruchten’ en ‘kruiden gezichten’ van het VMBO Pantarijn te zien. De avonturenklassen hebben ook nog samen met kunstenaar Su Melo keramieken schaaltjes gewmaakt. Het Dorenweerd College heeft ook dit soort schaaltjes gemaakt.

👉 Bij Thuis Wageningen zijn de werkstukken van de ISK en Praktijkonderwijs Perron Veenendaal te zien. Zij ontwierpen zelf zakjes plantenzaadjes, bijzondere bomen, en maakten een Ode aan de Esdoorn.

👉 Visum Mundi heeft ruimte beschikbaar gesteld waarin VWO 5 Pantarijn individueel werk van leerlingen exposeert.

👉 In het Gemeentehuis hangen een aantal reliëfs met de titel Heksenkruid, ga daar ook even de trap op. Ook gemaakt door het VMBO.

 

Veel kinderen hebben met hun ouders genoten van onze twaalf na- en buitenschoolse activiteiten deze maand, zoals klimmen en klauteren, zelf een beeld worden, vertelwandelingen, de eco-professor, werken met hout, gedichten maken, fotografie, muziek luisteren en zingen en nog veel meer.